fbpx
 • nbNorsk bokmål

Costa Calida

Om regionen

Den varme kysten i Murcia-regionen sørøst i Spania

Regionen har et meget variert landskapsbilde og området tilbyr alt fra vakre fjell, frodige daler, ørkenlandskap til milevis med sand- og klippestrender hvor du kan kaste deg ut i det krystallklare Middelhavet. Her finner du også informasjon om hvilke strender som er spesielt tilpasset handikappede, de er merket med symbol for rullestolbrukere.

Det beste stedet å bo i Europa basert på helsemessige kriterier

Verdens Helseorganisasjon (WHO) har utpekt Costa Calida og resten av den spanske østkysten til det beste sted å bo i Europa basert på helsemessige kriterier. Murcia er det perfekte stedet for deg som ønsker innsyn i det spanske hverdagslivet. Dette området er velsignet med mye variert og spennende kunst og historie.
Kartagere, fønikere, grekere, romere og maurere har alle påvirket regionen som ble grunnlagt cirka i 831 f.kr. av maurerne i sentrum av “Rio Segura”.

Et område som er rikt på historie og rikt på aktivitetstilbud

Du ser mange vakre katedraler og offentlige bygninger i det sjarmerende bybildet. Murcia er den perfekte destinasjonen for deg som søker ekstremsport også. “White-water canoeing”, klippedykking, havdykking, paragliding og hang gliding. Eller kanskje du helst vil spille tennis, gå en runde golf, eller bare nippe til et glass med akkurat det innholdet du ønsker akkompagnert av kulinariske høydepunkt? Elsker du shopping? Her finnes det mange shopping-fasiliteter. Murcia tilbyr rett og slett et hav av muligheter.

Kart, Google, klikk her.

Les mer på Murcia turistkontor offisielle side her.

Cartagena, les mer på deres offisielle hjemmeside her.

Video fra Murcia turistkontor, klikk her.

Cartagena

Cartagena ble grunnlagt for ca. 2.300 år siden og byen er en fantastisk blanding av fasinerende historie og moderne byliv. I dag tilbyr Cartagena et mangfold av kunst og kultur, shopping, bra restauranter og koselige gate-kafeer, her finnes noe for enhver smak.

Bevarer minner fra fortiden, men utvikler samtidig byen

I løpet av de siste årene har det skjedd store forandringer i byen og det er stadig nye prosjekter på gang. Her satses det på å bevare minner fra fortiden, samtidig som det nye, moderne Cartagena sakte men sikkert vokser frem.  Nytt kongress-sentrum, ny cruisebåthavn og oppussing av gamlebyen, for å nevne noe. Resultatet ser man tydelig og Cartagena fremstår i dag som en sympatisk havneby med rikt folkeliv, ikke minst etter at store deler av sentrum gjøres om til gågater.

Så hva anbefaler vi dere å gjøre i Cartagena?

 • Et besøk på det nylig utgravde romerske teateret i sentrum og på sjøfartsmuseet i båthavnen, la en guide fortelle så får du en flott opplevelse.
 • Bli med på båttur i indre havn, her får du vite mer om Cartagena før og nå.
 • Ta “Hop on – hop off” turistbussen, hvor du med hørepropper selv velger språk og får vite mer om byen.
 • Gå i gamlebyen, se på de nydelige husfasadene som man er nøye med å bevare for fremtiden. Sett deg på en fortauskafé, bestill en Cortado – som er en dobbel espresso med en dæsj varm melk.
 • Gå langs båthavnen og se på de spanske krigsskipene eller de mange cruisebåtene som ankommer havnen hvert år. Når du er her kan du ta en titt på den første ubåten som ble “født” i Cartagena i 1884.
 • Dersom du er her i påsken anbefales noen av påskeparadene – dette kan spanjolene, og det er en fantastisk stemning, enten du er der på dagen eller om natten.
 • I september hvert år feires slaget mellom romere og kartagere, det er en 10 dagers fest med enorme skuespill rundt om i byen. Dette må oppleves.
 • I juli er det festival i San Javier, det vil da være en Jazz festival. For mer info om denne jazzfestivalen gå til deres hjemmeside her.

Cirka kjøretid med bil fra Cartagena

 • La Manga Club – 10-15 min.
 • Mar Menor Golf Resort – 15 min.
 • San Pedro del Pinatar – 15-20 min
 • Torre de la Horadada – 20 min.

La Manga – Mar Menor

Vi befinner oss nå på La Manga (som betyr “armen” på norsk),  landtungen som strekker seg 22 km nordover fra fiskelandsbyen Cabo de Palos i Murcia-regionen i Spania. På østsiden ligger Middelhavet med fantastiske strender, perfekte for sol og bad, men også for windsurfing og kiting. Her kan du nyte mat og drikke fra et stort antall “chiringuitos”, dvs. spanske strandbarer, eller hvorfor ikke velge en av de mange restaurantene like ved stranden. Til venstre, eller mer korrekt – vest for La Manga ligger Mar Menor, det lille havet. Kjent for deilig badetemperatur langt utpå senhøsten og de fantastiske solnedgangene bak fjellene i horisonten. Hit kommer mange for å smøre seg inn med leire som plukkes opp fra havbunnen, noe som er helsebringende for kropp og sjel og kan sammenlignes med en bedre SPA-behandling.

Hvem passer området for?

I utgangspunktet for alle, men sesongene på La Manga er veldig forskjellige;

Sommer og sol og “alle” skal til La Manga. Området er kjent som spanjolenes ferieparadis nummer en. Hit kommer de mest kjente artistene for å ha konsert og de spanske kjendisene nyter sommerferien sammen med tusenvis av ferierende, også fra andre land, hvert år. Alt er åpent og du kan, i tillegg til helårsåpne restauranter og barer, teste ut mange hundre flere som kun er åpne på sommeren. Denne årstiden kan du gå på utendørs nattkino, se på padel-tennis konkurranser, melde deg på båttur på Mar Menor, eller bare slappe av i solen.

Høst? Plutselig er alle borte. Hvert år tenker vi det samme, hvor ble de av? Turistene som kom i hopetall er plutselig ikke her. Det er god plass til å parkere, ingen køer i butikkene, vi trenger ikke bestille bord på restaurantene, men det som er så utrolig behagelig er at selv om høstluften er her med sitt nydelige lys og sin klare luft, så er det fremdeles 30 grader i vannet og minst like mye i luften. Ja, jeg tror ikke vi kan kalle det høst på riktig, det er nok mer en uendelig lang sensommer.

Stillhet er ordet som best beskriver det som møter deg om du kommer til La Manga på vinteren. Nå er det ingen aktivitet på strendene og mange restauranter og barer har stengt for ferie. Noen pusser opp for å være best mulig forberedt til kommende sommersesong, vinteren er den stille årstiden på La Manga. Mange synes dette er den vakreste tiden – ta en tidlig morgentur langs strandpromenaden, et hav som kun har noen krusninger – kanskje det ikke er nå vi skal lokke hit de som vil ha fart og spenning under sitt opphold i Spania.

Nå begynner det – vi kjenner følelsen, solen varmer på ordentlig igjen etter et par måneder med vinter og spansk kulde, dvs. meget sjeldent under 10 grader. Så plutselig er den her – vårvarmen, vi kan sitte ute å spise lunsj og vi ser at La Manga så smått begynner å våkne til live igjen. Det feies i gatene og området blir som nytt igjen. Alle forbereder seg til å ta imot årets besøkere. Mange av dem kommer tilbake hvert år og nye kommer til. Det er årstiden for å ta turen til de to store byene i nærheten av La Manga for å oppleve påskeparaden i Cartagena og vårfesten, med nygrillede sardiner, i Murcia. Og etter påske, ja da skriver vi sommer på La Manga igjen.

Noen fakta om La Manga

 • 22 km. lang
 • Har fantastiske strender mot Middelhavet og Mar Menor
 • Flere båthavner
 • 320 dager med i året
 • Langgrunt vann
 • Strender med “Blått flagg” og hvit sand
 • Aldri overfylt – ikke engang i august
 • Perfekt for dykking, vannski, windsurfing og seiling, og på Middelhav-siden ser du ofte kitere i bølgene

Det er totalt 73 kilometer med sandstrender ved Mar Menor, det lille havet, med mange koselige, spanske småsteder på fastlands-siden; San Pedro del Pinatar, Los Alcazares, Santiago de la Ribera, Los Narejos, Islas Menores, Mar de Cristal, Playa Honda, for å nevne noen.

Cirka kjøretid med bil fra La Manga

 • La Manga Club – 10 min
 • Cartagena – 20 min
 • Murcia – 40 min
 • Murcia flyplass (RMU) – 20 min
 • Alicante flyplass (ALC) – 60-90 min
image - no description

Kontakt oss i dag!

Tom Wergeland

Mobil : +34 690 069 719