fbpx
  • nbNorsk bokmål

Golfbanene på La Manga Club

La Manga Club

Hver av de tre 18-hulls mesterskaps golfbanene på La Manga Club er designet for å tilby deg en unik utfordring. Spill i forskjellig terreng i varierte, men alltid vakre og rolige omgivelser, hver av dem kun en “kort putt” fra din bolig. Og hvis du trenger å jobbe med ditt short-game, er den vakre 18-hull par 47 banen riktig sted.

La Manga Club har vunnet en rekke priser og utmerkelser, les mer her.

“Det er tre flotte baner, hver av dem kapabel til å utfordre de beste, og allikevel tilby moro for den ‘gjennomsnittlige’ handikapper.” – Alex Hay, BBC golf kommentator og tidligere Ryder Cup dommer.

Sydbanen – Par 73

18 hull, par 73. Designer: Robert D. Putman / Arnold Palmer. Opprinnelig designet av Robert Putman i 1971 og senere ombygd i 1992 av Arnold Palmer. Banen ble totalrenovert i 2005.

Mesterskapsbanen på La Manga Club, sydbanen, er sannsynligvis en av de mest rettferdige golftester man kan finne. 6.499 meter fra hvit tee, og godkjent som topp-rangert mesterskapsbane, gir banen en grundig test både for nybegynneren og spillere tvers gjennom hele handikap-området.
Lokalisert i midten av dalen, med brede palme-formede fairwayer og vannhinder i 15 av de 18 hullene, har sydbanen få skjulte farer. De mange strategisk plasserte vannfellene og bunkrene vil garantert straffe feilslag. De første ni er spesielt vanskelige; To par 3 over 200 meter og noen skremmende par 4 som krever nøyaktig driving mellom innsjøer og bunkere, alle som vil kreve lange jern eller trekøller for å nå greenen.
Selv om de siste ni hullene er kortere, har de noen spennende dog-leg hull. Du bør være spesielt oppmerksom på både 11. og 12. hull, som krever et nøye valg av kølle for å nå greenene over vann. Det store området med sand på hull 14 vil gi de fleste spillere noe å tenke på, og følges av hull 15, som er par 4, som absolutt rettferdiggjør sin slag 1 klassifisering.
Bekken i grensen til greenen på hull 16 ender i en nykonstruert sjø som ligger i front av greenen, og dermed sørger for at dette hullet krever 100% konsentrasjon fra alle golfere. 18. hull (par 5), med vann på begge sider av fairwayen og en ravine like før en godt beskyttet green, en en spesielt tøff avslutning.
Sydbanen har vært stedet for mange store turneringer; Spanish Open (kvinner og menn), PGA mesterskap og kvalifiseringsskoler både får menn og kvinners Europa-Tour. I tillegg er det en favoritt blant mange firmaer over hele verden, og er et perfekt sted for firma events. “Hvis jeg måtte velge en golfbane å spille før jeg dør, måtte det bli sydbanen på La Manga.” Lord Deedes – Redaktør i the Daily Telegraph

Hvit Tee, 6,499 meter Course Rating 74.3 Slope 138 Par 73
Gul Tee, 6,127 meter Course Rating 72.5 Slope 134 Par 73
Blå Tee, 5,749 meter Course Rating 76.7 Slope 141 Par 73
Rød Tee, 5,139 meter Course Rating 73.2 Slope 129 Par 73

Om sydbanen, les her.

Nordbanen – Par 71

18 hull, Par 71. Designer: Robert D. Putman

En bølgende mesterskapsbane som brer seg mellom palmer, sjøer og ‘barrancas’.  Disse naturlige stormkløftene finner du på alle tre golfbanene og de er med på å gi spillet en ekstra dimensjon. Litt kortere enn sydbanen, med smalere fairwayer og større greener, tilbyr nordbanen en annerledes, men ikke mindre utfordrende runde golf.
Et kjennetegn for greenene er (alle bygd etter USGA spesifikasjoner), er siget som er implementert i den, og ingen har mer enn 2. hull (par 3) som har tre tydelige platåer – en skikkelig putting-test. Her må man stole på nøyaktighet i stedet for lengde i slagene. Det er en ekstra utfordring i den store variasjonen i vannfeller og ‘barrancas’ som slanger sin vei gjennom banen. Denne juvelen vil garantert gi en grundig slagprøve for golfere av alle typer. En lett hånd er påkrevet på greenene.

Jeg vil takke hele teamet på resorten for god service, det er en stor glede å være her.”

Jose María Olazábal, Profesjonell Golfer

Hvit Tee 5753 Course Rating 70,5 Slope Rating 126 Par 71
Gul Tee 5429 Course Rating 68,8 Slope Rating 121 Par 71
Blå Tees 5183 Course Rating 73,2 Slope Rating 131 Par 71
Rød Tees 4964 Course Rating 71,1 Slope Rating 127 Par 71

Om nordbanen, les her.

Vestbanen – Par 72

18 hull, Par 72. Designer: Dave Thomas

Mellom vakre furuområder, følger designet av vestbanen de naturlige konturene av det bølgende landskapet. Banens tydelige karakter gjør den til et godt alternativ til de andre, mer klassiske mesterskapsbanene. Det er en bedragersk bane, med hyppige endringer i høyde som må bekjempes.
De smale første ni hullene krever nøyaktig driving for å unngå å havne i ‘barancas’, mens de siste ni, opp mot høydedraget, er mer åpne, men allikevel krevende.
Vestbanen er mange golferes favoritt, både på grunn av sin unike plassering og fantastiske utsikt, og på grunn av utfordringen de smale fairwayene gir, hyppige blindskudd og kløfter som slanger seg gjennom banen. Den fantastiske utsikten, bølgende fairwayer og raske greeener gjør denne banen spesielt spennende å spille på.
Golfere som har spilt her forteller at her, ulikt fra andre baner, har hver bit av deres spill blitt testet til sitt fulle. Spesielt par 3 hullene, som er en samling av det som sannsynligvis er de beste korte hullene du kan finne på hvilken som helst bane. Nøyaktighet, ikke lengde på slagene, er det som teller her.

“Det 18. er en flott finale på vestbanen. Den flotte utsikten fra teen er alltid noe å se fram til og ettersom teen er høyt over fairwayen, spiller vinden alltid en rolle.”

Nigel Mansell, Tidligere Formel 1 verdensmester.

Hvit tee 5770 m Course Rating 73,5 Slope Rating 140 Par 72
Gul tee 5533 m Course Rating 72,4 Slope Rating 139 Par 72
Blå tee 5130 m Course Rating 75,2 Slope Rating 141 Par 72
Rød tee 4724 m Course Rating 72,7 Slope Rating 135 Par 72

Om vestbanen, les her.

Pitch & Putt bane – par 47

18 hull, par 47 Designer: Severiano Ballesteros

Utmerket for å skjerpe short game ferdighetene dine, denne maleriske banene er komplett med bunkere og vannfeller og gir treningsmuligheter og fornøyelse for hele familien.
Greenene er vakkert manikyrt, med noen subtile høyre-venstre og venstre-høyre putter. Par 3 hullene er spesielt veldesignet, med flotte greener for putting, ekte bunkere og lett rough rundt tre av hullene.
Handikap-golfere vil finne mange muligheter for å trene short game ferdigheter og mange finner at det er vanskeligere å komme gjennom banen på par enn ventet. I tillegg til alt dette har banen et flott landskap med tropiske palmer og parktrær, som også gir flotte fotomuligheter.
Legg til våre to crazy golf baner, en ved siden av Junior Club og den andre ved Las Lomas, så kan til og med de aller yngste medlemmene i familien kose seg med golf på La Manga Club.
Husk, det er aldri for tidlig å få dem i gang med det som kan bli en livslang “avhengighet” til spillet eller til og med en profesjonell karriere! 

Les mer om banene og prisene på La Manga Club sin offisielle hjemmeside her.

Kontakt oss i dag!

Tom Wergeland

Mobil : +34 690 069 719