• nbNorsk bokmål

Overtagelsen

Finans & Juridisk

Når du har funnet din spesielle bolig, vil vi guide deg trygt og enkelt gjennom hele kjøpsprosessen med hjelp av våre team med advokater og økonomieksperter. Vi vil underveis også sikre at du får finansielle og juridiske produkter som passer dine behov.

Vi samarbeider primært med advokatkontoret MN Legal Firm . De har spesialisert seg på å hjelpe utenlandske eiere og investorer med prosessen rundt boligkjøp og boligsalg i Spania. 

Dette er en kort beskrivelse av hvordan de kan hjelpe deg; Målsetningen deres er å forenkle for kjøper – alt fra håndtering av privat boligkjøp eller salg, med tilhørende juridiske prosesser og dokumenter, til mer kompliserte juridiske forhold.
De kan opprette spanske selskap og de håndterer skatter og avgifter for våre kunder. Dersom ulykken er fremme kan de bistå med hjelp i forbindelse med reparasjoner og forsikringssaker. Deres ansatte snakker minst to språk og kjenner ulike kulturer, noe som gjør det enklere i dialogen med våre kunder fra ulike land.
Kontor: De har flere kontor i regionen, bl.a. Mar Menor Golf Resort og Pilar de la Horadada. De hjelper ikke bare til å forenkle det juridiske og administrative for sine kunder i kjøpsprosessen, men fortsetter gjerne å være din pålitelige samarbeidspartner i Spania.
Språk: Engelsk og Spansk

Kontaktperson MN Legal Firm: Maria Jose Bastida E-mail: mjbastida@mnlegalfirm.com

Viktig: Wergeland & Partners har INGEN økonomisk interesse av å anbefale disse selskapene.

Kjøp og salg i Spania

Til forskjell fra en rekke andre land, så må kjøpekontrakten/skjøtet signeres hos Notaren i Spania. Dette er eneste måte å få legal tilgang til boligen på. Selv om kjøpsprosessen kan oppleves som noe kompleks, finnes store fordeler med saksgangen, som gir noen garantier som ellers ikke ville være mulige. Salgsprosessen for et privat kjøp ser ut som følger – og vi hjelper deg hele veien:

  • Gi fullmakt til din representant Dette er ikke nødvendig, men forenkler hele kjøpsprosessen og gjør den mye mer effektiv og rask.
  • Søknad om NIE NIE (Numero Identificador del Extranjero) er et dokument som identifiserer deg som kjøper i Spania. Dokumentet er helt avgjørende for å kunne gjennomføre et boligkjøp. Du søker personlig om NIE på politistasjonen.
  • Undertegne privat kjøpekontrakt En privat kjøpekontrakt inneholder tydelig informasjon om forholdene rundt kjøpet, betalingsbetingelser og tidsramme.
  • Åpne spansk bankkonto
  • Søknad og aksept av finansiering, dersom aktuelt.
  • Notar (undertegne skjøte). Det er først nå, som kjøper har juridisk rett til boligen.
  • Betaling av skatt og avgifter. Ved boligkjøp skal kjøper betale spansk moms (IVA) ved kjøp av ny bolig, eller ITP (overføringsavgift) ved kjøp av bruktbolig.
  • Registrering av skjøte i eiendomsregisteret.

Generelt sett tar kjøpsprosessen ca. 2-3 måneder, i største grad avhengig av prosessen rundt finansiering. Registrering av skjøte pleier å ta ca. 1 måned, men juridisk sett har det ingen betydning siden skjøtet ved undertegnelse hos notaren, umiddelbart er juridisk bindende.