fbpx
  • nbNorsk bokmål

Sykling

På sykkel langs Middelhavet

Spania er synonymt med solfylte strender, god mat og utendørs livsstil. Glitrende hav, kilometer med gyllen sand, gode viner, oliven og mandler, tomater og ikke minst – et helt fantastisk miljø og klima for sykkelentusiaster fra hele verden. Det er ikke vanskelig å finne overbevisende grunner til å sykle langs Middelhavet!  

EuroVelo 8 – Spania

Ruten som tar deg gjennom de mest symbolske delene av Spania. Fra Andalucía, i sør, hjemstedet til Flamenco, Slottet Alhambra i Granada via Murcia-regionen, Europas egen frukt- og grønnsakshage, og med de aller flotteste strendene i tillegg. Herfra kan du fortsette sykkelturen helt til Hellas, men vi anbefaler at du bruker noen ekstra dager i vår fantastiske region – Murcia.

Eurovela 8-spanske delen av ruten, les mer på denne offisielle nettsiden.

Eurovela 8 offisielle side, klikk her.

Murcia-regionen og La Manga

Her er det mye å oppleve uansett om du er historisk interessert, elsker arkitektur eller bare vill sole og bade på noen av Spanias aller flotteste strender, uten at du føler deg som ”sild i tønne”. Med et av fastlands-Europas jevneste “året rundt” klima er dette stedet for aktiviteter som golf, tennis, windsurfing, kajakk for å nevne noe. Her finner du alltid god mat og drikke, vinregion som det er, og det mangler ikke på shoppingmuligheter heller.

La Manga er en 22 km lang landtunge som strekker seg mellom Europas største saltvannslagune, Mar Menor, og Middelhavet og det er det eneste stedet i fastlands-Europa hvor du kan oppleve både soloppgang og solnedgang fra samme sted. Håper du stopper i regionen noen dager ekstra før du fortsetter turen for enda flere opplevelser fra sykkelsetet.

Hva venter du på?